4. Duruşma Belgesel Dizi Konusu ve Oyuncuları

 4. Duruşma Belgesel Dizi Konusu ve Oyuncuları yazımızda; 4. Duruşma Belgesel dizi konusu, oyuncuları, senaristi, yönetmeni, imdb gibi soruları bilgisarma sitemizden bulabilirsiniz...

19 yaşındayken bir polisi öldürmekle suçlanan Sean K. Ellis'in hayat hikayesinin anlatıldığı 4. Duruşma belgesel dizisi, 11 Kasım'da Netflix izleyenlerine sunuldu. Hemen her insanın izlemekten zevk aldığı suç ve measure temalı bir öyküyü izleyenlerle paylaşan yapımcılar, hayranlarının beklentilerini karşılamış oldu. 


1993 yılında Boston dedektifi John Mulligan'ı öldürmek suçuyla tutuklanan Sean K. Ellis'in; kafa karıştırıcı hikayesinin anlatıldığı 8 bölümlük dizi Trial 4 gündeme bomba gibi düşmeyi başardı. Henüz 19 yaşındayken karıştığı bu akıl almaz olayla birlikte hayatı mahvolan genç adam, polisi öldürmekle suçlandı. Yıl 1995 olduğunda cinayetten 3 kez yargılandı, suçlu bulundu ve ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı. Fakat John Mulligan'ı öldüren gerçekten o muydu? Yoksa bazı insanların seçtiği bir kurban mıydı? 

4. Duruşma Belgesel Dizi Konusu ve Oyuncuları

Cinayetin işlendiği an o bölgeye yakın olması, delillerin bir tanesiydi. Cinayet aletinin evinin yakınlarda olması ve bazı kişilerin onun aleyhine yaptığı ifadeler, onu suçlu pozisyonuna atmıştı. Fakat bazı kişiler Sean K. Ellis'in masum olduğunu ve bazı kötü kimseler tarafından kurban seçildiğini belirtmekteydi. 


Işlemediği bir suç yüzünden hat 22 yıl boyunca hapiste kalan Sean K. Ellis, her dakika suçsuz olduğunu belirtse de sevenleri ve avukatları hariç kimse ona inanmadı. Polislerin komplosunda arasında sıkışan Sean, hayal edilemeyecek zorluklar yaşadı. 

4. Duruşma Belgesel İMDb puanına buradan bakabilirsiniz.

4. Duruşma, Sean K. Ellis'in geçtiği zorlu ve çelişkili yolları en ince ayrıntısına kadar işlemeyi başarıyor. Gerek röportajlar gerekse eski video kasetleriyle olayları aktaran yapım, diğer birçok yapımda olduğu gibi bazı hayati değerleri sorgulamaya sebebiyet veriyor. Irkçılık ve adaletsizliğin kol gezdiği bir dönem, haksız yere yatılan yıllar ve bunun getirdiği üzüntü, tükenmişlik…

Bilgi Sarma

Yorumlar